The Swedish ALF liberated 102 hens on the 10th of October. The farm that was hit, Aniagra, outside Helsingborg, was struck a few months ago.

Swedish communique:
"Den 10 oktober slog vi till mot Aniagra utanför Helsingborg. Hönseriet har flera gånger varit mål för djurrättsaktioner, senast i juli räddades 128 hönor. I nattens aktion räddades 102 hönor och innan aktivisterna lämnade Aniagra sprayades flera budskap över väggarna.

En av aktivisterna uttalar sig såhär om upplevelsen på Aniagra:

- Jag fick en chock när jag kom in genom dörren, jag har bara sett bilder från hönserier tidigare. Husen bestod av långa bursystem i tre våningar och gångarna kändes oändliga. I varje bur trängdes flera hönor och kämpade för sina liv, stressade av den fruktansvärda livssituationen. Försök själv att sätta dig in i hönans situation. Ett desperat liv i en liten bur med nätgolv, dag ut och dag in, från födsel till död.

Varje år föds cirka tio miljoner kycklingar i den svenska äggindustrin. Hälften av dessa är tuppar som sorteras ut vid födseln och därefter mals ner levande i stora köttkvarnar. Övriga är hönor som hamnar på hönserier där de lever i ett och ett halvt år innan de anses förbrukade och slaktas. Under sina korta liv upplever de inget annat än galler, damm och konstgjort ljus.

Aktivisten fortsätter:

- I natt förändrades livet för hundra av hönorna som nu för första gången kommer få se solljus och känna gräs under fötterna, de vi tvingades lämna kvar kommer aldrig få uppleva det. Säg mig, när fick människan rätten att leka allsmäktig på det sättet? Äggindustrin är slaveri.

För Aniagra är förlusten relativt liten, 102 hönor kostar inte mycket pengar men i våra ögon är deras liv ovärderliga. De befriade hönorna omplaceras nu i nya hem där de aldrig kommer att exploateras, vanvårdas eller ignoreras igen utan ses som de vackra, fria djur de är och förtjänar att vara.

Sist hönor räddades från Aniagra vägrade ägarna uttala sig om aktionen eller om djurens öde. Nu frågar vi dem:

- Med vilken rätt gör ni så här mot djuren? Hur hade ni trivts i burarna?

Tills alla djur är fria!
- DBF"